Hlavní obsah

Vystrčil družku z okna, dostal dvanáct a půl roku

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Na dvanáct a půl roku za mříže poslal v pátek ostravský krajský soud jednadvacetiletého Daniela Fizera z Orlové, který letos v lednu shodil z okna bytu svou o rok starší družku. Soud ho uznal vinným z pokusu o vraždu a z vydírání, a to přesto, že se obžalovaný hájil tím, že žena spadla z okna sama.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Muž podle rozsudku přinutil partnerku vylézt na parapet a poté do ní strčil. Žena pád z pětimetrové výšky přežila jen díky velkému štěstí. Útokem vyvrcholil předchozí slovní konflikt. „Činu předcházela vzrušená výměna názorů mezi obžalovaným a jeho družkou,“ uvedl státní zástupce Vít Legerský. Za útokem podle všeho stála žárlivost.

„Družku pod různými pohrůžkami donutil vylézt na okenní parapet. Volnou rukou do ní poté strčil,“ popsal útok státní zástupce. Žena dopadla na zmrzlou půdu a naštěstí utrpěla pouze zlomeninu nohy. Podle znalců pád z takové výšky nemusela přežít, proto byl případ od počátku kvalifikován jako pokus o vraždu.

Hrozil zmrzačením

Podle obžaloby navíc muž družce vyhrožoval a snažil se ji přimět k tomu, aby vypověděla, že vypadla při umývání okna. Doslova měl říct, že ji zmrzačí a že mu „zdechne pod rukama“. Proto byl odsouzen také za zločin vydírání.

Rozsudek zatím není pravomocný. Jak uvedla mluvčí soudu Lucie Olšarová, odsouzení i státní zástupce si ponechali lhůtu pro případné odvolání k Vrchnímu soudu v Olomouci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám