Hlavní obsah

Policie shání dívku z Třebíče, kterou se měla pokusit unést trojice mužů

Právo, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíč

V kauze dívky z Jihlavska, která na počátku minulého týdne zmizela se smluveného místa schůzky s přítelem a o den později požádala o pomoc obsluhu kempu na jižní Moravě, kriminalisté prověřují závažnou informaci. Trojice mužů, kteří byli v případu obviněni, se možná během letošních prázdnin pokusila o únos dívky již jednou – v Třebíči. Neznámou dívku tak nyní kriminalisté hledají jako důležitého svědka.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pokus o únos se měl odehrát v blíže nezjištěný den v průběhu července či srpna na parkovišti u obchodních domů Albert a Lidl na ulici Znojemská v Třebíči.

„Tehdy neznámý muž zde měl chytit za ruku dívku, která tudy procházela. Dívka se ale muži vysmekla a podařilo se jí z místa utéct,“ popsala možnou svědkyni policejní mluvčí Dana Čírtková. Jak dodala, mohlo by se jednat o dívku ve věku kolem osmnácti až dvaceti let, která měla přírodní hnědé dlouhé vlasy a na sobě měla mít tmavší, možná hnědé kalhoty a mikinu.

Kriminalisté se tak obracejí nejen na ni, ale také na případné svědky této události, aby se přihlásili prostřednictvím linky 158.

Na zastávku nedorazila

O zmizelé slečně z Jihlavska informovali policisty její blízcí. Dívka se měla v obci nedaleko Telče sejít se svým přítelem na autobusové zastávce, mladík ji tam ale po příjezdu nenašel.

Úspěšná týž den nebyla ani pátrací akce, den po zmizení se ale 18letá hledaná objevila na recepci kempu u nádrže Lučina nedaleko Radějova na Hodonínsku s tím, že byla unesena. Jihomoravští policisté pak zadrželi tři muže a obvinili je ze znásilnění. Soud vyhověl návrhu na uvalení vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám