Hlavní obsah

Konkurenci chtěli zlikvidovat falešnými směnkami za 21 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Téměř po roce ukončila policie vyšetřování případu padělaných směnek na skoro 21 miliónů korun. Těmi se podle vyšetřovatelů snažila trojice mladíků zlikvidovat konkurenci. Policie muže obvinila a podala návrh na obžalobu, informoval pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dva jedenatřicetiletí a jeden třiadvacetiletý muž podle kriminalistů vyrobili v roce 2014 deset vysoce kvalitních padělků směnek na pohledávky v celkové výši téměř 21 miliónů.

„Směnky jako takové byly doslova k nerozeznání od pravých, kdy obsahovaly veškeré náležitosti, včetně kulatých razítek se státním znakem,“ uvedl Hulan. S padělanými směnkami poté obcházeli soudy a podávali insolvenční návrhy vůči třem různým firmám.

Ty pak najednou nemohly operovat se svými penězi, což podle policie mohlo ohrozit i jejich samotnou existenci.

Z vyšetřování vyplynulo, že muži fungovali jako tzv. bílí koně, kteří pracovali na objednávku, zadavatele se ale zatím nepodařilo odhalit.

Muži jsou obvinění z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, podvodu a padělání a pozměnění veřejné listiny, za což jim hrozí až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám