Hlavní obsah

Na D1 se srazila dodávka s nákladním autem. Náraz spolujezdce „katapultoval” z kabiny

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Příjezd do Prahy zkomplikovala ve čtvrtek ráno vážná nehoda dodávky a nákladního auta na dálnici D1. Tři lidé se zranili těžce, dva lehce. Jednoho člověka katapultoval náraz ven z auta.

BEZ KOMENTÁŘE: Vážná nehoda na D1Video: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala po sedmé hodině na prvním kilometru u sjezdu na Spořilov.

„Silnice byla nejprve uzavřena kvůli přistávání vrtulníku, nyní by měl jezdit jeden pruh. Podle našich informací byli zraněni tři lidé,“ řekl nejprve Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Záchranáři dostali oznámení na linku 155 od řidiče nákladního auta s tím, že do něj zezadu narazila dodávka. Operační proto vyhodnotil nehodu jako velmi vážnou a poslal na místo sanitku, lékaře i vrtulník.

„První sanitka byla na místě za deset minut a následně byl aktivován takzvaný trauma plán, kdy byly informovány další záchranné služby a nemocnice kvůli vyššímu počtu zraněných. Nakonec byli tři lidé zraněni těžce a dva lehce,“ řekl Novinkám mluvčí záchranné služby Dominik Horn.

Poděkování řidičům

Podle něj byl nejvážněji zraněn člověk, kterého náraz katapultoval z dodávky. „Ten letěl vrtulníkem do střešovické nemocnice se zraněním zad, pánve a hrudníku. Řidič dodávky byl po ošetření převezen do motolské nemocnice a poslední těžce zraněný do Vinohrad,“ popsal Horn. Dva lehce zranění byli převezeni do nemocnice na Vinohradech. Na místě pomáhal také ředitel záchranné služby Petr Kolouch.

„Musím také zmínit perfektní práci řidičů v kolonách, kteří udělali vzorový jízdní pruh pro auta záchranářů,“ shrnul Horn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám