Hlavní obsah

Obyvatele ostravského sídliště vyděsila střelba, muž pálil z plynové pistole na hřiště

Právo, Novinky, plk, ok
Ostrava

Z plynové pistole střílel v neděli z panelového domu směrem k dětskému hřišti čtyřicetiletý muž v Ostravě-Výškovicích. Policisté ho zadrželi, je podezřelý z výtržnictví.

Foto: Novinky

Opilec měl střílet směrem na dětské hřiště

Článek

Oznámení o střelbě přijali policisté krátce před 20. hodinou z ulice Výškovická. „Přivolaní policisté na místě zadrželi muže, který měl pravděpodobně střílet z plynové zbraně,“ potvrdila policejní mluvčí Lenka Sikorová.

Zda muž střílel do vzduchu či namířil zbraň na lidi, neřekla. „To je předmětem šetření,“ podotkla. Nikdo nebyl zraněn.

Podle svědků muž střílel z panelového domu směrem na dětské hřiště. „Slyšeli jsme nejméně pět ran. Zprvu jsme si mysleli, že někdo střílí pyrotechniku, ale za chvíli přijeli policisté. Na lavičkách bylo v tu dobu hodně lidí a hrály si tam děti. Policisté pak hledali nábojnice v trávě po okolí,“ řekl Novinkám obyvatel sídliště.

Policisté už zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin výtržnictví, za které střelci hrozí až dva roky za mřížemi. „Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 2,5 promile alkoholu v dechu,“ doplnila mluvčí.

V živé paměti mají obyvatelé Ostravy střelbu z 20. července, kdy dlužník začal střílet na exekutora a policisty. Ti ho nakonec zastřelili. Zraněn byl exekutor i jedna žena. Útočnou pušku měl muž nelegálně. [celá zpráva]

Byl to zlý člověk, popsala zastřeleného dlužníka z Ostravy místní obyvatelkaVideo: Aleš Honus, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám