Hlavní obsah

Na Šumpersku se srazila dvě auta, čtyři zranění

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři lidé utrpěli v sobotu časně ráno zranění při srážce dvou aut u obce Bukovice na Šumpersku. Právu to sdělil mluvčí Zdravotnické záchranné služby (ZZS) Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Ke kolizi došlo krátce po čtvrté hodině na silnici vedoucí z obce Bukovice na Červenou Vodu na rozhraní Olomouckého a Pardubického kraje. „Došlo tu ke střetu osobního automobilu s tranzitem,“ uvedl mluvčí s tím, že z místa nehody volající na záchranku avizoval pět zraněných s výskytem těžkých poranění.

„Na místo byly tedy vyslány dvě posádky ze Šumperka, dvě posádky ze Zábřehu a o pomoc byla požádána i ZZS Pardubického kraje, která vyslala posádku z Červené Vody,“ konstatoval mluvčí.

Záchranáři podle něj na místě našli čtyři zraněné. „Žena středního věku byla po ošetření na místě a imobilizaci s podezřením na mozkolebeční a spinální poranění převezena k další diagnostice a léčbě do olomouckého traumacentra. Transportována tam byla i mladá žena se závažným řezným poraněním na krku. Dva lehce zranění byli po ošetření posádkami převezeni na urgentní příjem do Šumperka,“ dodal Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám