Hlavní obsah

Invalidní ženu připravila propuštěná podvodnice o čtyři sta tisíc korun

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

O čtyři sta tisíc korun připravila osmatřicetiletou ženu ze Zlínska upoutanou na invalidní vozík dvaačtyřicetiletá žena z Nového Jičína. Po návratu z vězení ji o peníze obrala pod záminkou koupení bytu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hendikepovaná žena však nebyla jedinou podvedenou. Během krátké doby stihla protřelá podvodnice obrat o peníze i další dvě ženy – celkem si přišla na 840 tisíc korun.

„Mladá invalidní žena si koncem roku 2014 podala inzerát. Hledala v něm pomocnici v domácnosti a asistentku, protože byla po dopravní nehodě upoutána na invalidní vozík. Na inzerát se jí ozvala žena z Nového Jičína, která bydlela tou dobou ve Zlíně u své sestry. Docházela za ní zpočátku do nemocnice, chovala se slušně a mladší žena k ní měla důvěru,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Později ji ošetřovala u ní doma.

Ošetřovatelka ženě nejprve nabídla zhodnocení jejích úspor a poté také pomoc při koupi bytu, který si invalidní žena chtěla pořídit po rozvodu.

Vybrala jí úspory a sjednala si na ni úvěry

„Důvěřivá žena jí po krátké době dala svou platební kartu včetně PIN kódu, sdělila jí číslo svého bankovního účtu včetně hesla a řekla jí také přístupové heslo ke svému internetovému bankovnictví. Podvodnice nejenže vybrala veškeré úspory z účtu ženy upoutané na invalidní vozík, ale sjednala jí také několik schůzek s úvěrovými poradci, s nimiž si postižená žena sjednala několik úvěrů,“ pokračovala mluvčí s tím, že všechny peníze ošetřovatelka vybrala z účtu nemocné ženy, která se většinu času nacházela v nemocničním zařízení a podrobovala se nejrůznějším operacím.

„Později nemocná paní zjistila, že si pod jejím jménem podvodnice půjčila další peníze z finančních ústavů, ovšem už bez jejího vědomí. A došlo jí, že údajná pomoc při pořízení bytu byla jenom záminkou k vylákání peněz,“ podotkla Kozumplíková. Celkově sjednala devět úvěrů u osmi bankovních a finančních ústavů ve výši od dvou do 65 tisíc korun.

Podvodů se dopustila v podmínce

Další dvě mladé ženy podvodnice přesvědčila o zhodnocení jejich peněz. Z mladší ze dvou sester vylákala ve dvou částkách postupně 280 tisíc korun, na které si důvěřivá žena vzala úvěr u bankovního ústavu. Starší z nich připravila o úspory ve výši 159 tisíc korun.

Povedená ošetřovatelka byla za podvody a úvěrové podvody již dvakrát soudně trestaná. Z posledního trestu odnětí svobody ji podmíněně propustili na podzim roku 2014 se zkušební dobou do února roku 2017. Dalších trestných činů se tak dopustila v době podmíněného propuštění.

Nyní ji kriminalisté obvinili ze zločinu podvodu a trestného činu úvěrového podvodu, kterých se navíc dopustila ve zkušební době po propuštění z výkonu trestu odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám