Hlavní obsah

Maskovaný lupič s pistolí vybral kasu v prodejně. Kamera jeho tvář přesto zachytila

– Praha

Pražští kriminalisté pátrají po lupiči, který na konci července přepadl prodejnu potravin se střelnou zbraní. Pachatel byl maskovaný šátkem s lebkami, avšak jeho tvář zachytila kamera na ulici.

BEZ KOMENTÁŘE: Lupiče zachytily kameryVideo: Policie ČR

 
Článek

Loupež se odehrála 28. července v Čimické ulici před 23. hodinou, ve čtvrtek o případu informovala mluvčí policie Iveta Martínková s tím, že kriminalisté žádají o pomoc.

„Do prodejny vešel muž, který si obličej maskoval šátkem, slunečními brýlemi a kapucí. V prodejně se nejprve chvíli rozhlížel, následně zamířil k pokladně, kde si s namířenou střelnou zbraní proti prodavačce vynutil vydání finanční hotovosti,“ uvedla Martínková.

Podle ní si odnesl několik tisíc korun a odešel. Policisté následně zmapovali jeho pohyb před loupeží a získali kamerové záznamy, kde je pachatel bez maskování.

Foto: Policie ČR

Podezřelý z loupeže

„Muž cestoval autobusem číslo 177 ze zastávky Poliklinika Mazurská, kde s největší pravděpodobností nastoupil, do zastávky Písečná. Odtamtud pak pěšky pokračoval do Čimické ulice, kde ho na přechodu pro chodce zachytily bezpečnostní kamery,“ sdělila mluvčí.

Pachatel je ve věku okolo 25 let, má 180 centimetrů vysokou štíhlou postavu. Na sobě měl výrazně modrou mikinu a na hlavě šátek s motivem lebky. Na rukou černé rukavice s motivem kostí. Muž mluvil plynule česky.

Jestliže víte, o koho se jedná, předejte informace policistům na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám