Hlavní obsah

Neznámý muž napadl v Praze na zastávce lékaře, policie po něm pátrá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté pátrají po neznámém pachateli, který bezdůvodně surově napadl pětapadesátiletého lékaře, který jel z práce domů. Incident se odehrál 13. dubna na autobusové zastávce Háje v Praze 4, kde agresor vystoupil z autobusu číslo 136 ve směru Petrovice. Policie o případu informovala ve čtvrtek.

Foto: Policie ČR

Identikit muže, který napadl lékaře na zastávce.

Článek

Pachatel začal lékaře verbálně napadat kvůli tomu, že se prý podíval na ženu, která s ním vystoupila z autobusu. Následně došlo k útoku.

Agresor povalil muže na zem a začal jej bít pěstmi a kopal ho do celého těla včetně obličeje, čímž mu způsobil mnoho zranění. Pětapadesátiletý muž musel podstoupit několikaměsíční léčení, hospitalizaci a k tomu dvě operace v celkové narkóze.

„Poškozený měl mimo jiné mnohočetné zlomeniny kostí v obličeji včetně spodin obou očnic a vykloubené rameno,“ uvedl k případu policejní mluvčí Jan Daněk.

Trest až 10 let

Celému incidentu přihlížela pravděpodobně přítelkyně agresora a další dva muži. Ti čekali na zastávce, ale nepomohli a ani nezavolali na tísňovou linku. „Případ je kvalifikovaný jako trestný čin těžké ublížení na zdraví a pachateli hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na 10 let,“ řekl Daněk.

Přestože kriminalisté podnikli spoustu úkonů, dopadnout pachatele se jim zatím nepodařilo, a proto prosí veřejnost o pomoc. Jakékoliv informace mohou lidé sdělovat na lince 158.

Popis útočníka: Muž ve věku 20 až 25 let, 185 centimetrů vysoké sportovní postavy, který měl světlé krátké rovné vlasy, které byly nagelované. Také měl výrazné čelní kouty. Na sobě měl mikinu, džíny a boty. Vše bylo v barvě žlutého písku. Hovořil plynně česky se známkami patologické agresivity a způsobem řeči, který byl afektovaný s tendencí k okamžitému násilí.
Popis ženy, která s mužem vystoupila: Žena byla vysoká přibližně 175 centimetrů, ve věku okolo 20 let a měla světlé vlasy, které byly dlouhé až pod prsa. Oblečena byla do modrého svetříku a tmavých džínů.

Reklama

Výběr článků

Načítám