Hlavní obsah

Matku za smrt dvouletého syna stíhat nebudou, pod auto jí spadl nešťastnou náhodou

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sušice

Byla to nešťastná náhoda. S tímto závěrem policisté uzavřeli vyšetřování smrti dvouletého chlapce ze Sušicka, kterého letos v dubnu přejela autem jeho matka.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Případ odložili s tím, že nejde o trestný čin,“ potvrdila klatovské okresní státní zástupkyně Jiřina Vítovcová.

Tragédie se odehrála na dvoře domu, kam dvaatřicetiletá žena zajížděla. V tu dobu si tam hráli její dva synové. Když viděli auto ve vratech, rozběhli se matku přivítat. Ta uvedla, že oba kluky zaregistrovala, jak běží vpravo od jejího auta na úrovni zadního kola. Jela krokem a pak pomalu zatočila doprava, aby mohla zaparkovat. V tu chvíli slyšela staršího ze synů, jak křičí, že brášku přejela.

Chlapce, který byl odřený v obličeji a plakal, ihned se svým přítelem naložila do vozu a jeli pro pomoc.

„Rodiče volali na tísňovou linku a naše posádka se s nimi setkala na benzínové čerpací stanici. Vzhledem k závažnosti zranění jsme na místo povolali vrtulník, který dítě v kritickém stavu transportoval do Fakultní nemocnice Plzeň," uvedla krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Ptáčková.

Zakopl a spadl pod kolo

Lékařům se chlapce nepodařilo zachránit, zemřel v důsledku rozsáhlého vnitřního krvácení.

Policisté později zjistili, že jak chlapec utíkal, zakopl a upadl přímo pod kolo. Tuhle situaci podle vyšetřovatelů nemohla řidička předvídat.

„Logicky se domnívala, že když jsou děti na úrovni vozidla, nemůže je nijak ohrozit. Do dvora vjížděla velmi pomalu, nelze jí vyčítat, že by jednala neopatrně či dokonce hazardérsky,“ konstatovala policie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám