Hlavní obsah

Zásahovka potichu slanila ze střechy pražského paneláku, překvapila podezřelého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Třiapadesátiletého muže překvapila v minulých dnech pražská zásahová jednotka, když se do jeho bytu dostala po laně ze střechy. Muže, který si měl u bank půjčovat na falešné doklady, následně kriminalisté obvinili z úvěrového podvodu.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásahovka slanila ze střechy do bytuVideo: Policie ČR

 
Článek

Pražští detektivové měli na stole případ podvodů od loňského května. Dopracovali se k jednomu konkrétnímu podezřelému, který si opatřil tři falešné doklady. Postupně si půjčil 500 tisíc korun, které podle policie neměl v úmyslu vrátit.

V posledním případě ale narazil. „Půjčka ve výši několika desetitisíců byla v průběhu schvalovacího procesu zamítnuta a peníze mu tak v tomto případě nebyly poskytnuty,“ informovala mluvčí policie Iveta Martínková.

Poté, co kriminalisté zjistili, kdo je podezřelým, zbývalo už jen jeho zadržení. Zásahová jednotka se proto vypravila do bytu v pražských Stodůlkách, kde zvolila cestu přes střechu. Zakuklenci se pečlivě přivázali a následně potichu slanili na balkón, odkud vtrhli do bytu.

„Detektivové již třiapadesátiletého muže obvinili z trestného činu úvěrový podvod, za což by mu v případě odsouzení hrozil trest odnětí svobody až na osm let. Ve výměře trestu se v tomto případě odrazí zejména výše způsobené škody. Navíc se jedná o recidivistu, který byl již za stejné jednání odsouzen na Slovensku, odkud mimo jiné i pochází,“ uzavřela mluvčí Martínková.

Reklama

Výběr článků

Načítám