Hlavní obsah

Odražené blesky zasáhly na Karlovarsku dva muže

Údery blesků ve středu odpoledne při bouřkách zasáhly v Karlovarském kraji dva muže. Kupodivu vyvázli oba očividně bez nějakého zranění a byli při vědomí. Pro jistotu je ale záchranáři převezli k vyšetření a na pozorování do nemocnic.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

„Ve dvou případech museli hasiči a záchranáři pomáhat lidem, které ohrozil úder blesku,“ uvedla mluvčí Karlovarského kraje Jana Pavlíková.

Posádka záchranky zasahovala nejdříve v Kraslicích, kde se při cestě z práce 22letý muž před deštěm schoval pod střechu.

„Byl to odražený blesk, nebyl to přímý zásah bleskem,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské záchranky Petra Bakurová. „Blesk se odrazil od okapu na střeše. Neměl žádné vizuálně zjevné zranění, nicméně byl převezen na další vyšetření do nemocnice. Je to běžný postup, kvůli vyšetření například srdce a podobně,“ pokračovala Bakurová.

Blesk podle Pavlíkové úřadoval také na letišti v Karlových Varech, kde zasáhl 49letého muže. „Podle informací letištních hasičů blesk uhodil v blízkosti letadla, kde se pohyboval v tu dobu člověk. Naštěstí zůstal při vědomí a záchranáři jej převezli do nemocnice v Karlových Varech,“ upřesnil náměstek hejtmana Jakub Pánik (ČSSD).

„I v tomto případě se blesk odrazil, tentokrát od letadla,“ řekla Bakurová.

Sesuv půdy u Prahy

Kvůli bouřce a silnému dešti se ve středu odpoledne sesunula půda a kamení na silnici mezi Štěchovicemi a Davlí jižně od Prahy. Silnice je neprůjezdná. Na místě pracuje bagr, který odstraňuje bahno a suť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám