Hlavní obsah

Kombajn v Letňanech zachvátily plameny, vzplála i část pole

Novinky, jap

Na poli v pražských Letňanech hořel v pondělí večer kombajn. S požárem bojovalo několik jednotek hasičů. Sloup kouře byl viditelný až z Barrandova. Stejný případ řešili hasiči na Prostějovsku.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár kombajnu v pražských LetňanechVideo: Novinky

 
Článek

K požáru došlo na poli poblíž stanice metra Letňany. Kombajn sekal obilné pole, když začal z neznámých příčin hořet. Ještě před příjezdem hasičů se plameny rozšířily na část pole.

S ohněm pak bojovalo několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Na pomoc jim dorazila také vojenská jednotka z kbelského letiště.

Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování. Plameny stroj zcela zničily, škoda se tak pravděpodobně vyšplhá do výše několika miliónů korun.

Požár kombajnu v pražských LetňanechVideo: pro Novinky Lukáš Fencl

Hořelo i pole na Prostějovsku

Stejný případ řešili v pondělí navečer hasiči v Kralicích na Hané, kde od kombajnu vzplálo pšeničné pole. „Došlo k zahoření zhruba jednoho hektaru,“ uvedl mluvčí hasičů Olomouckého kraje Zdeněk Hošák. Na místě zasahovaly tři jednotky hasičů.

Kombajn měl technickou závadu. „Při poruše hydrauliky s největší pravděpodobností došlo ke tření ložisek s jiskřením a zahoření jemného prachu v technologii pro zpracování,“ upřesnil Hošák.

Kombajn podle něj nebyl výrazněji poškozen, škoda na vyhořelé pšenici byla stanovena na 40 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám