Hlavní obsah

V pražské třídírně plastů našli zavražděné novorozeně, policie žádá o pomoc

Praha
Aktualizováno

V třídírně plastů v Praze 10 bylo v sobotu brzy ráno nalezeno tělíčko mrtvého novorozence, zabalené do igelitu. Policie na svém webu uvedla, že dítě podle všeho zemřelo násilnou smrtí. Zároveň žádá o pomoc s pátráním po pachateli veřejnost i zdravotníky.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policejní lékař na místě konstatoval, že se s největší pravděpodobností jedná o donošené dítě, které podle všeho zemřelo násilnou smrtí.

„Přesnou příčinu smrti a další souvislosti objasní až výsledky nařízené soudní pitvy. Vzhledem k okolnostem zahájil vyšetřovatel neprodleně úkony trestního řízení ve věci zvlášť závažného zločinu vraždy,” uvedla tisková mluvčí Andrea Zoulová.

Detektivové pátrají po dosud neznámém pachateli, který pravděpodobně dítě pohodil ve druhé polovině týdne do kontejneru s tříděným odpadem buď v Praze, nebo ve Středočeském kraji.

Zároveň policie žádá o pomoc a spolupráci širokou veřejnost i zdravotníky gynekologických a porodnických ambulancí. „Jakoukoli informaci o ženě, která byla donedávna ve vysokém stádiu těhotenství a v současné době je podle vzezření již po porodu a bez dítěte, přijmou policisté prostřednictvím tísňové linky 158,” doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám