Hlavní obsah

Účet za Kadlecovu nehodu. Za 29 nabouraných aut po něm chtějí pojišťovny 1,65 miliónu

Praha

Bývalý lektor policejní akademie Karel Kadlec bude muset za nabourání 29 aut na pražských Vinohradech zaplatit 1,65 miliónu korun. Novinkám to řekl mluvčí České kanceláře pojistitelů (ČKP) Aleš Povr. Osmnácti řidičům poškozených aut již byla škoda zaplacena.

Policista, který naboural desítky aut na Vinohradech. Archivní videoVideo: Novinky

 
Článek

Na posun v případu upozornil server Lidovky.cz. „Osmnáct případů bylo velmi rychle vyřízeno a poškození byli odškodněni ve výši téměř 1,2 miliónu korun. Ve čtyřech případech probíhá likvidace,“ konstatoval Povr.

Zbývající řidiči se podle něj stále nepřihlásili, je ale možné, že uplatní škodu z havarijního pojištění u své pojišťovny, která škodu zlikviduje a následně ji uplatní u ČKP.

Kadlec s pojišťovnou komunikuje, ale škodu zatím nezaplatil. „Nepojištěný viník je povinen zaplatit zpět do garančního fondu ČKP celou škodu, kterou za něho ČKP uhradí. V současnosti jsme vůči viníkovi již uplatnili nároky přesahující milión korun. Další nároky budou uplatněny v nejbližší době,“ uvedl mluvčí kanceláře.

Chovanec ho propustil

Kadlec podle policie naboural na Vinohradech 12. dubna 29 aut. Zkouška na alkohol ukázala přes jedno promile. Svědci se shodli, že do některých aut narážel opakovaně. Ve stejný den měl bývalý lektor soud, který se zabýval jeho nehodou z minulého roku. K jednání se však nedostavil s tím, že je nemocný. [celá zpráva]

Svědkyně natočila nehodu, při které řidič postupně naboural dvě desítky aut. Archivní videoVideo: Novinky

Škodu policisté vyčíslili na více než dva milióny korun. Bývalý policista se pár dnů po incidentu za své jednání omluvil a prohlásil, že je připraven přijmout odchod z policejního sboru. „Odchod od policejního sboru mne bude nesmírně mrzet, jsem si však vědom nevyhnutelnosti tohoto následku,” uvedl. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) Kadlece na konci dubna propustil.

Na konci května dostal Kadlec u Obvodního soudu pro Prahu 2 podmínku za loňskou nehodu, kdy opilý naboural do auta, které zastavilo před přechodem. Expolicista se ale odvolal a městský soud bude případ řešit v září. [celá zpráva]

Kdy se bude projednávat nehoda z Vinohrad, zatím není jasné. Inspekce policie ho obvinila z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám