Hlavní obsah

Na Nymbursku hořel sklad pohonných hmot

Velké Výkleky (Nymbursko)
Aktualizováno

Areál zemědělského družstva ve Velkých Výklekách na Nymbursku ¨v pátek večer zasáhl rozsáhlý požár, který provázely výbuchy. Oheň zachvátil dvoupodlažní budovu, ve které byly uskladněny pohonné hmoty. Desítkám hasičům se zhruba po dvou a půl hodinách podařilo dostat plameny pod kontrolu a dohašovaly zbylá ohniska. Při zásahu nebyl nikdo zraněn, řekl mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár skladu pohonných hmot na NymburskuVideo: Novinky

 
Článek

Škoda na objektu, nikoliv na uskladněných látkách, byla podle něj předběžně vyčíslena na milion korun, uchráněné hodnoty na pět miliónů.

Hlášení o požáru budovy o rozměrech 30 krát deset metrů dostali hasiči ve 20:15. Plameny podle Holomčíka šlehaly až několik desítek metrů vysoko. Kouř ale stoupal vzhůru, takže nebyla ohrožena žádá z okolních obcí.

"Obytné domy jsou naštěstí v dostatečné vzdálenosti," řekla Iva Schmidová, starostka Běrunic, pod něž Velké Výkleky patří.

Při požáru podle Holomčíka zřejmě explodovaly některé sudy, takže se hasiči nemohli dostat moc blízko k plamenům. "Byl to jeden výbuch za druhým," potvrdila Schmidová. Co přesně bylo v budově uskladněno, nevěděla. Areál je podle ní v majetku soukromé firmy.

Na místě zasahovalo pět profesionálních a deset dobrovolných jednotek, a to nejen ze středních Čech, ale i z Královéhradeckého kraje. Kvůli vysokému počtu zasahujících hasičů byl vyhlášen vysoký, třetí stupeň požárního poplachu.

Podle prvních informací se podařilo dostat požár pod kontrolu po 21:00, později ale hasiči tento údaj opravili. Konečná lokalizace byla stanovena na 22:50, kdy byl také zrušen třetí poplachový stupeň.

Reklama

Výběr článků

Načítám