Hlavní obsah

Hasiči v Praze vyprošťovali muže zpod tramvaje, dalšího srazil vlak

Novinky, jap
Praha

U dvou vážných nehod zasahovaly v noci na pátek záchranné složky v Praze. V Plzeňské ulici skončil po nehodě zaklíněný pod tramvají muž, v Dejvicích pak o hodinu později srazil vlak chodce.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž zůstal po nehodě na Kotlářce zaklíněný pod tramvajíVideo: Novinky

 
Článek

Ke srážce s chodcem došlo krátce před 23. hodinou v Plzeňské ulici na úrovni Kotlářky. Muž skončil po srážce zaklíněný pod prvním vozem tramvaje a vyprostit ho museli hasiči.

„Jednotky pražských hasičů a hasičů dopravního podniku ho pomocí hydraulického vyprošťovacího náčiní vyprostily a předaly do péče záchranářům," řekl Novinkám na místě velitel zásahu.

Kvůli velkému množství techniky záchranných složek byla na několik desítek minut uzavřena Plzeňská ulice ve směru na Motol. Na místo dorazil speciální jeřáb dopravního podniku, který umí v případě potřeby tramvaj nadzvednout. Nakonec však nemusel zasahovat.

Vlak srazil chodce

Před půlnocí pak hasiči a záchranáři zamířili na železniční přejezd do Pelléovy ulice, poblíž stanice metra Hradčanská. U přejezdu srazil osobní vlak, mířící do Kladna, chodce.

BEZ KOMENTÁŘE: V Dejvicích srazil osobní vlak chodceVideo: Novinky

Přivolaní záchranáři ho s vážnějším zraněním transportovali do nemocnice. Kvůli nehodě musel být železniční přejezd v Pelleóvě ulici na několik desítek minut uzavřen.

Okolnosti a příčiny obou nočních nehod vyšetřují policisté s pracovníky drážní inspekce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám