Hlavní obsah

Řidič najel na návěs nákladního auta, který škodovku vymrštil do vzduchu

Novinky, jap, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jako v akčním filmu havaroval v pátek dopoledne vůz Škoda Octavia v Měchenicích na Praze západ. Řidiče pravděpodobně oslnilo slunce, s autem najel na návěs nákladního auta, který ho vymrštil do vzduchu. Auto nakonec dopadlo na silnici, kde se převrátilo na střechu.

BEZ KOMENTÁŘE: Auto se v Měchenicích převrátilo na střechuVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala před desátou hodinou v Hlavní ulici v Měchenicích. Řidič octavie jel podle mluvčího policie Zdeňka Chalupy ve směru do Davle, když vjel na návěs nákladního auta, byl vymrštěn do vzduchu a převrátil se na střechu. V octavii zůstal zaklíněný řidič se svou spolujezdkyní.

"Kolemjedoucí řidiči odřezali bezpečnostní pásy ženě, protože ji škrtily. Oba pak z auta vyprostili," popsal Novinkám svědek nehody.

Na místo vyjely dvě jednotky hasičů. Záchranáři si na pomoc povolali vrtulník letecké záchranné služby.

"Řidič utrpěl oděrky v obličeji a s podezřením na otřes mozku byl transportován sanitkou do motolské nemocnice. Žena utrpěla poranění horní končetiny, otřes mozku a stěžovala si na bolesti na hrudi. Záchranáři ji proto letecky transportovali do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích," sdělila Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Podle informací z místa mělo řidiče octavie oslnit slunce, mluvčí to ale nepotvrdil. „Příčiny nehody a míru zavinění jejích účastníků budou policisté zjišťovat. Roli může hrát také označení návěsu,” konstatoval Chalupa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám