Hlavní obsah

Policie obvinila pět lidí z podvodu kvůli elektrárně Ševětín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) zahájil v souvislosti s fotovoltaickou elektrárnou Ševětín trestní stíhání pěti lidí. Oznámilo to ve středu Vrchní státní zastupitelství v Praze.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policie zahájila trestní stíhání pěti osob jako obviněných ze zločinu podvodu  spáchaného ve spolupachatelství, jehož se tyto osoby měly dopustit v souvislosti s realizací fotovoltaické elektrárny Ševětín,” oznámila státní zástupkyně Petra Ullrichová

V případě prokázání viny hrozí pětici až desetileté vězení.

Ševětín na Českobudějovicku je s instalovaným výkonem 29,9 megawattu třetí největší fotovoltaickou elektrárnou v Česku. Provoz zahájila v prosinci 2010, vlastníkem je nyní polostátní ČEZ.

Podle dřívějších informací týdeníku Respekt zmizelo při stavbě solárního parku v Ševětíně sto miliónů korun. Stejnou sumu detektivové údajně zmrazili na účtech jednoho z hlavních garantů stavby elektrárny, olomoucké firmy IES Recycling, kvůli podezření, že je vyplatil ČEZ za vícepráce na stavbě, které se ve skutečnosti nedělaly. Druhým garantem projektu byla podle Respektu firma Mapro.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám