Hlavní obsah

Muže, který házel z věže cihly, sundala v noci zásahovka pomocí taseru

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policistům se podařilo v noci na pátek po zhruba 15 hodinách sundat z věže skladu Národního divadla cizince, který se na střechu dostal ve čtvrtek ráno. Dolů na kolemjdoucí házel cihly a kameny. Krátce před 23.00 se policisté dostali na cimbuří a muže zpacifikovali taserem. Cizinec nikoho nezranil, způsobil ale zřejmě nemalé škody na majetku.

BEZ KOMENTÁŘE: Muže na věžičce skladu Národního divadla zpacifikovala zásahová jednotkaVideo: Novinky

 
Článek

„Oznámení o muži na střeše skladu Národního divadla jsme přijali už v 8.17. Před policisty vylezl na věžičku, ze které odmítal slézt. Na místo proto přijeli také vyjednavači,“ řekla Novinkám mluvčí policie Iveta Martínková.

Během večera se stále snažili muži domluvit, aby slezl, ale o to odmítal. V noci ho zásahová jednotka zpacifikovala taserem.

"Pětadvacetiletý muž byl následně předán do péče záchranářům, kteří ho transportovali do nemocničního zařízení," sdělila v noci na místě Martínková. Proč muž na cimbuří vylezl, stále není jasné.

Budova ve Viničné ulici v Praze 2 s věží a cimbuřím slouží jako sklad dekorací, nábytku a kostýmů divadla.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Záchranáři jsou na místě již několik hodin

Během odpoledne policie nezasáhla. „Dotyčný tam má dostatek jídla a pití. Policisté ho zatím nebudou násilím sundávat, protože by to mohlo být riziko jak pro něj, tak pro okolí,“ řekla odpoledne mluvčí policie.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Záchranáři jsou na místě již několik hodin

Podle ní si na muže stěžovali kolemjdoucí, na které měl předtím do ulice Viničná házet cihly. Muž je pravděpodobně cizinec, s policisty mluvil anglicky a rusky.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž na věži v centru Prahy. Archivní videoVideo: Novinky

„Areál uzavřela policie, která s neznámým již několik hodin vyjednává. Předběžné škody na majetku jsou odhadovány na 100 000 korun,” informoval odpoledne ČTK mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk.

Polonahý muž na hasiče a policisty chvílemi házel cihly a stavební materiál z rozpadajícího se cimbuří věže. Když hasiči k budově umístili žebříky, muž je shodil. Reagoval také na procházející, jakmile se někdo objevil v dosahu, okamžitě po něm něco hodil.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Muž na věži v centru Prahy

Vyjednavače k sobě muž nepustil. Jídlo, cigarety a pití mu však donesli zaměstnanci z budovy, ty k sobě pustil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám