Hlavní obsah

U Měchenic vykolejil osobní vlak, hasiči k němu museli na člunech

Novinky, jap
Měchenice
Aktualizováno

V nepřístupném terénu poblíž Měchenic na Praze-západ vykolejil ve středu osobní vlak. Nikdo z cestujících se při nehodě nezranil. Hasiči se k nim ale museli dostávat na člunech po Vltavě.

BEZ KOMENTÁŘE: U Měchenic vykolejil vlak, hasiči k němu museli přes VltavuVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala ve středu před desátou večer na trati legendárního Posázavského pacifiku mezi Davlí a Skochovicemi. Důvodem nehody byl prasklý kloubový hřídel, který prorazil nádrž.

Trať vede v místě nehody pod skalami na břehu řeky Vltavy. Na pomoc proto vyjelo hned několik hasičských jednotek, které byly vybaveny motorovými čluny. Na těch se pak hasiči dostali k trati.

Z vlaku bylo evakuováno pět cestujících. Nikdo z nich, ani strojvedoucí, nebyl zraněn.

Z vlaku uniklo zhruba deset litrů paliva. Zbylé dvě stovky litrů provozních kapalin se hasičům podařilo zachytit. Veškeré nářadí a náčiní si museli přivézt na člunech.

Kvůli nehodě byl provoz na trati mezi Prahou a Jílovým u Prahy zcela zastaven, a to až do čtvrtka. Přesné okolnosti nehody vyšetřují policisté. Dopravci vznikla škoda zhruba 50 000 korun a Správě železniční dopravní cesty asi 20 000 korun, řekl ČTK mluvčí SŽDC Marek Illiaš.

Reklama

Výběr článků

Načítám