Hlavní obsah

Muže zachraňovaly po pádu ze skály dva vrtulníky

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Libčice nad Vltavou

Ze skály poblíž Libčic nad Vltavou spadl v neděli dopoledne muž. Po pádu ho musely zachraňovat dva vrtulníky, jeden z nich ho pak s těžkým zraněním transportoval do nemocnice.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační foto

Článek

Informaci o pádu muže přijali operátoři tísňové linky okolo 11. hodiny. Protože se dá k místu dostat pouze pěšky, dojeli záchranáři do Řeže na Praze východ, odkud se pak po mostě přes Vltavu dostali až ke skále. Kvůli špatně přístupnému terénu požádali o pomoc policejní vrtulník s hasiči - leteckými záchranáři na palubě. Na místo kromě něj vzlétl také vrtulník letecké záchranné služby.

Pod skálou vede frekventovaná železniční trať mezi Prahou a Kralupy nad Vltavou. Kvůli záchranné akci museli železničáři na několik desítek minut zcela zastavit provoz všech vlaků.

Záchranáři poskytli vážně zraněnému muži první pomoc. „Pacient utrpěl poranění páteře a stěžoval si na necitlivost nohou. Lékař pacienta po intenzivní péči uvedl do umělého spánku a připojil ho na umělou plicní ventilaci,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Muže ze skály zachránili hasiči s policejním vrtulníkem, pomocí jeřábu ho vytáhli nahoru a přepravili přes řeku k připravenému vrtulníku letecké záchranky. „Ten pak pacienta transportoval do motolské nemocnice,“ doplnila Effenbergerová.

Záchranáři na stejném místě zasahují často

Posádky záchranářských vrtulníků létají na stejné místo poměrně často. Naposledy zachraňovaly posádky dvou vrtulníku muže po pádu ze skály loni v listopadu. I tehdy utrpěl muž vážná zranění a do nemocnice ho přepravil záchranářský vrtulník.

BEZ KOMENTÁŘE: Muže po pádu ze skály zachraňovaly dva vrtulníkyVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám