Hlavní obsah

Sražení manželského páru se neprokázalo, řidič dostal jen pokutu za alkohol

Novinky, bad
Praha

Devětadvacetiletého muže, který měl podle obžaloby opilý při odjezdu z firemního večírku srazit autem manželský pár a ujet, Městský soud v Praze nakonec shledal vinným pouze z řízení pod vlivem návykové látky, což má soud za prokázané. Srážka s chodci se u soudu neprokázala. Mladík, kterému hrozilo až dvanáctileté vězení, tak nakonec od soudu odešel s peněžitým trestem ve výši 100 tisíc korun. Verdikt není pravomocný.

Manželský pár, který srazilo na přechodu auto, není s verdiktem spokojenVideo: Novinky

 
Článek

Muž byl původně obžalovaný z pokusu o těžké ublížení na zdraví, podle soudkyně Dany Pacholíkové se ale nepodařilo zcela bezpečně a bez jakýchkoliv pochybností prokázat, že manželský pár srazil obžalovaný.

„Nepodařilo se zjistit, kdy a jakým způsobem obžalovaný opouštěl ten večírek,“ odůvodnila verdikt Pacholíková a poukazovala například na výpovědi ostatních účastníků party, kteří vesměs ani netušili, jak se obžalovaný dostal domů.

Podobná situace byla podle soudkyně i u sražení manželů. „I v tomto případě se svědci rozcházejí ve všem, co je možné,“ konstatovala Pacholíková, podle které se svědci neshodli na barvě, typu nebo ani části registrační značky vozu.

„Jsou indicie, že se obžalovaný mohl tohoto činu dopustit,“ dodala nicméně Pacholíková. „Soud ale nemůže rozhodovat na základě indicií, dohadů a úvah, že by to tak mohlo být,“ podotkla soudkyně.

Muž má také zakázáno na dva roky řídit, a pokud by peněžitý trest nezvládl zaplatit, odseděl by si pět měsíců ve vězení.

Vinu odmítal

Mladík se podle obžaloby v prosinci 2014, když odjížděl z firemního večírku na pražském Smíchově, nejprve pohádal se skupinou chodců, do kterých málem najel na přechodu. Potom měl asi deset metrů couvat a prudce se znovu rozjet.

To už ale po přechodu šel manželský pár, který měl obžalovaný srazit a ujet na Zahradní Město, kde bydlel. Mladí manželé skončili se zraněními lebky a bérce v nemocnici.

Muž před soudem jakoukoliv vinu odmítl. „Ty lidi jsem nesrazil,“ prohlásil v minulosti před soudem. Na večírek si prý moc nevzpomíná, zhruba od deseti má „okno“. Vypil prý asi deset malých piv, pár panáků a nějaké koktejly.

Jeho auto údajně odvezli na Smíchov jeho kamarádi. Při návratu domů si spletl dveře od bytu a snažil se dostat k sousedovi do bytu, když se mu ale nepodařilo dveře otevřít, tak je rozkopal.

Reklama

Výběr článků

Načítám