Hlavní obsah

Motorkář prosvištěl kolem hlídky 201 km/h, policejnímu passatu ale neujel

Novinky, ok, jap
Kladno

Další nebezpečné pronásledování mají za sebou policisté z Kladenska. Chtěli zastavit motorkáře, kterému naměřili rychlost 201 km/h. Jeho jízdu však ukončil až náraz do policejního auta a varovný výstřel do vzduchu.

BEZ KOMENTÁŘE: Motorkáři naměřili 201 km/hVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté motorkáře změřili v rámci kontrolní akce minulý pátek na silnici mezi obcemi Hvězda a Mšec. Ve středu zveřejnili video pořízené z policejního Volkswagenu Passat.

„Policisté mu naměřili rychlost 201 km/h. Po změření této rychlosti se vydala hlídka za ujíždějícím motocyklem, jehož řidič nerespektoval znamení k zastavení a ujížděl,“ uvedla mluvčí policie Jana Šteinerová.

Foto: Policie ČR

Radar zachytil rychlost 201 km/h

Motorkář uháněl po silnici I/16 směrem na Řevničov, po deseti kilometrech se policistům podařilo motorku předjet a snažili se ho zastavit. Řidič je chtěl ovšem předjet zprava a narazil do auta. Následně motorka havarovala do příkopu a šofér se dal na útěk do lesa.

Pozitivní test na drogy

Pronásledující policista po několika metrech vystřelil do vzduchu a muž se vzdal. „Pětačtyřicetiletý muž ze Slánska se několikrát tohoto dopravního přestupku dopustil. Navíc nevlastní řidičské oprávnění na motocykl,“ konstatovala Šteinerová.

Dechová zkouška byla negativní, test na drogy byl pozitivní na amphetamin. Odběr krve však muž odmítl. Přestupek bude řešit správní orgán.

„Zasahující policista si při zákroku způsobil poranění v oblasti krční páteře a dolní končetiny a nyní je v pracovní neschopnosti,“ shrnula mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám