Hlavní obsah

Rumun u soudu popřel vraždu své přítelkyně, před činem odjel za matkou

– Praha
Novinky, bad

Rumun Vasile Naum popřel ve středu tvrzení obžaloby, že loni v pražském bytě ubodal a okradl svou přítelkyni z Ukrajiny. U pražského městského soudu tvrdil, že v předvečer činu jel mikrobusem do Rumunska. Cestu prý plánoval delší dobu. Popřel, že by měl se ženou problémy. Muž je obžalovaný z vraždy a krádeže, za což mu hrozí i osmnáct let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Naum podle obžaloby zavraždil svou o deset let starší přítelkyni loni v červenci na pražském Lehovci v bytě, který spolu sdíleli. Kuchyňským nožem ji měl pořezat na obličeji a na rukou a nakonec jí vrazil nůž do zad takovou silou, že zajel až do plic, v důsledku toho žena vykrvácela.

Tělo nalezla na balkóně bytu neteř oběti druhý den ráno, když se vrátila z noční směny. Zjistila také, že se ztratil mobilní telefon, zlaté náušnice, tři zlaté prsteny a tři tisíce korun. Obžaloba tvrdí, že s věcmi v celkové hodnotě 11 400 korun uprchl z místa činu právě Naum.

BEZ KOMENTÁŘE: Na balkóně panelového domu objevili tělo ženyVideo: Novinky

Rumun ale vinu odmítl, v inkriminovaný den podle svých slov nasedl do taxíku a vydal se na Florenc, odkud odjel mikrobusem do Rumunska za matkou. Na cestu se prý připravoval už déle. Když opouštěl byt, jeho spolubydlící prý doma nebyla.

Rumunská policie Nauma zadržela o týden později a po deseti dnech jej vydala do České republiky.

Nehádali se, neuměl rusky

Naum tvrdí, že vztahy se zavražděnou byly normální. „Naše vztahy byly dobré, žádné spory,“ řekl. „Nemohl jsem se s ní ani moc hádat, neuměl jsem moc rusky,“ dodal. Potvrdil, že se zavražděnou udržoval intimní poměr, považoval ji za svou partnerku. „Každý jsme si žil pro sebe, nemuseli jsme nic nikomu vysvětlovat, měli jsme sexuální vztah,“ uvedl Naum.

Jak ale vypověděla neteř zavražděné ženy, vztah tak idylický nebyl. „Říkala mu, že pokud bude tolik pít, tak s ním nebude,“ uvedla neteř. „Poté mu řekla, že s ním nebude v žádném případě, ani kdyby nepil. Říkala mu, ať se odstěhuje. To ale obžalovaný odmítl s tím, že má zaplacený celý měsíc, a tak jsme čekali do konce měsíce,“ dodala svědkyně.

Zavražděná měla Naumovi vyčítat nejen pití, ale i to, že přestal chodit do práce. Naum byl podle neteře zavražděné také velmi žárlivý.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám