Hlavní obsah

Členové kapely Mig21 k soudu nepůjdou, jejich stíhání bylo zastaveno

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Havířovská pobočka Okresního státního zastupitelství v Karviné zastavila trestní řízení proti členům hudební kapely Mig21, kteří se před nedávnem v opilosti vloupali do restaurace penzionu, kde bydleli, a začali se zde sami obsluhovat. Jiří Macháček a další jeho spoluhráči uhradili škodu, a jejich prohřešek tak podle názoru státní zástupkyně není nutné řešit před soudem a trestat.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiří Macháček

Článek

O uzavření případu informovala Právo v úterý náměstkyně Okresního státního zastupitelství v Karviné Dagmar Heumannová. Potvrdila, že trestní řízení bylo vedeno proti šesti mužům ve věku od 25 do 49 let. Řízení bylo pravomocně ukončeno na základě paragrafu 182, odstavec 2 písmene c.

To mimo jiné slovy zákona znamená, že „vzhledem k chování obviněného po spáchání činu, zejména k jeho snaze nahradit škodu nebo odstranit jiné škodlivé následky činu, je zřejmé, že účelu trestního řízení bylo dosaženo“.

Incident se odehrál na konci dubna v Havířově. Kapela koncertovala ve zdejším klubu Stolárna a poté odjela do penzionu, kde byla ubytovaná. Vzhledem k pokročilé hodině ale byla restaurace již uzavřená, a tak členové kapely vyrazili dveře a začali se sami obsluhovat. Poté, co se spustil alarm, na místo dorazila policie a sjednala pořádek. Členové kapely po vystřízlivění uhradili způsobenou škodu a za incident se omluvili.

Reklama

Výběr článků

Načítám