Hlavní obsah

Zběsilá honička na Nymbursku: Řidič před policisty prorazil sklopené závory

– Nymburk
Novinky, ok, jap

Zběsilou honičku zažili v polovině května policisté na Nymbursku. Zdrogovaný řidič při pronásledování prorazil zavřené závory a málem přetočil auto přes střechu. Utéci už nestihl a policisté ho zadrželi. V úterý zveřejnili video, na kterém je pronásledování zachyceno.

Automobilová honička skončila nehodouVideo: Policie ČR

 
Článek

Peugeotu 206 si policisté všimli 13. května v Sadské, protože mělo proražený výfuk. Řidič nereagoval na pokyny k zastavení a uháněl k obci Milčice, kde dojel k železničnímu přejezdu se sklopenými závorami. Hlavu si s tím ale nelámal.

„Muž závory prorazil. Následně na rovném úseku vozovky dostal smyk, vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do stromu a odrazil se zpět na vozovku,“ popsala mluvčí policie Petra Potočná.

Policisté 29letého šoféra zadrželi a následně zjistili důvody jeho ujíždění. Má zákaz řízení platný do července 2017, byl pod vlivem pervitinu a na autě měl umístěné registrační značky evidované na jiné vozidlo.

„Muž byl obviněn z trestných činů poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ uzavřela Potočná.

Reklama

Výběr článků

Načítám