Hlavní obsah

Řidič kličkujícího kamiónu na D5 nadýchal čtyři promile

Novinky, abe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

Kličkující kamión ohrožoval ve čtvrtek provoz na dálnici D5 ve směru na Prahu. Policii na něj upozornili ostatní řidiči. Šestatřicetiletého cizince, který nákladní auto řídil, se nakonec policistům podařilo zastavit a podrobit dechové zkoušce. Nadýchal skoro čtyři promile, uvedla v pondělí policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Dálniční policisté se za nebezpečný kamión zařadili na 34. kilometru. Zpomalili přitom provoz za sebou, aby nikdo nemohl kamión předjet a nebyl ohrožen.

Policie nakonec řidiče zastavila na 28. kilometru. Cizinec za volantem nejprve na výzvy nereagoval, zastavil až, když mu jeden z policistů dal znamení z okénka auta.

„Řidič se na místě podrobil dechové zkoušce a samotní policisté byli překvapeni z výsledné hodnoty. Nadýchal téměř čtyři promile, a to i při opakovaných testech," sdělila Pučelíková. Řidič se podrobil také odběru biologického materiálu.

Odstavený kamión byl předán majiteli. Případ převzali berounští kriminalisté. Muži hrozí za obecné ohrožení až osmileté vězení. Momentálně je stíhán na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám