Hlavní obsah

V pražských Řepích hořela kuřárna v ubytovně, hasiči navlékli evakuovaným masky

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Několik jednotek hasičů vyjelo v pondělí dopoledne k požáru kuřácké místnosti v ubytovně v pražských Řepích. Desítky osob musely být evakuovány, osm bylo vyvedeno ve speciálních dýchacích maskách. Dva lidé museli do nemocnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár ubytovny v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Hořet začalo před jedenáctou hodinou v ubytovně v Mrkvičkově ulici. „Hořelo v kuřácké místnosti v pátém patře, kam hasiči v dýchacích přístrojích museli vynosit všechny potřebné věci. Evakuováno bylo nakonec 37 lidí, z toho osm museli hasiči doprovodit ve vyváděcích maskách,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Vyváděcí masky jsou oranžové dýchací pytle, díky kterým mohou evakuovaní dýchat, než se dostanou ze zakouřené budovy.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Záchranáři a hasiči u požáru

Záchranná služba k požáru vyslala kromě posádek se sanitkami také speciální vůz Atego, který je schopen převézt až 11 pacientů najednou a má 12 přípojek k inhalaci kyslíku.

BEZ KOMENTÁŘE: Záchrana kočky z balkónu ubytovny v ŘepíchVideo: Novinky

„Dvě osoby byly následně převezeny do péče Fakultní nemocnice Motol. Jejich zdravotní stav není vážný,“ sdělila mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Speciální vůz záchranářů Atego u požáru

„Pravděpodobnou příčinou požáru, vzhledem k tomu, že to byla kuřácká místnost, bude neopatrnost při zacházení s otevřených ohněm, na přesnou příčinu si ale budeme muset počkat,“ upozornila Adamcová.

Ubytovna, která se nachází u frekventované Plzeňské ulice, je propojena také s hotelem a restaurací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám