Hlavní obsah

Byl to sexuální nátlak, řekl soud a poslal trenéra na šest let do vězení

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Celkem šest let by měl strávit ve věznici s dozorem šedesátiletý učitel a trenér atletiky z Poličky na Svitavsku. Krajský soud v Hradci Králové ho ve čtvrtek uznal vinným ze zločinu sexuálního nátlaku, kterého se měl dopouštět na své svěřenkyni od května 2011 do července 2014. Rozsudek není pravomocný, obžaloba i obhajoba strany si ponechaly lhůtu k podání odvolání.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žaloba tvrdí, že muž dívku opakovaně osahával nejen v jejich bydlišti, ale i na místech konání tréninků, soustředění a závodů, líbal se s ní, dokonce jí prováděl celkové masáže, včetně masírování intimních partií a prsou, až ji přiváděl k orgasmu.

„Od října 2011 spektrum pohlavních styků rozšířil o další praktiky,“ uvedla státní zástupkyně, podle níž bylo spolehlivě prokázáno, že se na poškozenou citově upnul. Později prý docházelo i k pohlavním stykům.

Bývalý učitel nyní pracuje jako technický pracovník. Během své výpovědi u soudu už v březnu uvedl, že nemá pocit, že by zneužíval svého postavení. „Nikdy jsem na ni nátlak nevyvíjel. Byl jsem ubezpečován, že jsem její jediný přítel, že se mne nikdy nevzdá,“ řekl.

Talentovanou atletku vedl od její druhé třídy. Od začátku v ní prý viděl bojovnici s touhou po vítězství. K intimnostem však došlo až v jejích 16 letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám