Hlavní obsah

Protikorupční policie propustila exposlance Hrbatu

Praha
Aktualizováno

Protikorupční policie propustila bývalého poslance Michaela Hrbatu, kterého zadržela po úterním zásahu ve firmě Techniserv. Informoval o tom zpravodajský server Euro. Policie podle serveru zadržela ještě jednoho muže, i toho prý propustila. Obviněni podle serveru muži nebyli.

Foto: ČTK

Exposlanec Michael Hrbata

Článek

„Byl jsem propuštěn bez obvinění,” řekl Hrbata Euru. Podle webu jde o podezření ze sjednání výhody při zadání veřejné zakázky. Firma Techniserv případ komentovat nechce.

Mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej v úterý pouze potvrdil, že v „Praze probíhají úkony trestního řízení”, podrobnosti však neuvedl.

Hrbata působil jako náměstek ministra obrany Alexandra Vondry (ODS). Na starost měl školství a personalistiku a jeho hlavním úkolem byla tvorba kariérního řádu pro vojáky.

Uzavřeli dohodu 

Byl také členem dozorčí rady Českých drah. Po odchodu z ministerstva obsadil v červnu 2013 nově vzniklé místo na Univerzitě obrany v Brně a stal se zástupcem rektora pro investiční rozvoj. Na začátku předloňského roku bylo však jeho místo zrušeno.

Techniserv figuroval v kauze bývalého náměstka ministerstva práce a sociálních věcí Vladimíra Šišky. Podle policie Šiška spolu s představiteli společnosti Fujitsu Technology Solutions a členy managementu Techniservu a dalších tří firem uzavřeli dohodu, že obejdou povinnost vyhlásit soutěž a rozdělí trh s výplatou dávek.

Státní zástupce stíhání některých lidí zastavil, pražský městský soud se případem začne zabývat v červnu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám