Hlavní obsah

Lovci lebek vypátrali uprchlého českého zločince v Dominikánské republice

Praha

Lovci lebek vypátrali v Dominikánské republice 62letého Čecha, který byl v databázi hledaných osob šest let. Zadržela ho minulý týden tamní policie a nyní už je ve věznici v ČR, kde si odpykává trest za podvody a krádeže.

BEZ KOMENTÁŘE: Lovci lebek opět zatýkaliVideo: Policie ČR

 
Článek

„Policisté zjistili důležité informace o tom, že muž se skrývá v Dominikánské republice. Díky mezinárodní spolupráci s Policia National de la República Dominicana se ho podařilo minulý týden na základě mezinárodního zatýkacího rozkazu zadržet a následně deportovat do České republiky,“ informovala ve středu mluvčí Policejního prezidia Markéta Janovská.

Muž byl odsouzen za trestné činy nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, krádež a podvod. Zajímají se však o něj i kriminalisté z dalších útvarů, kteří ho podezřívají z další trestné činnosti.

Podle Janovské lovci lebek tento rok zadrželi již 22 hledaných osob a za celý loňský rok celkem 47 osob.

Oblíbené místo

Dominikánská republika patří mezi oblíbená místa Čechů, kteří se skrývají před zákonem. Například v říjnu 2012 zatkla tamní policie hned sedm Čechů hledaných zejména kvůli podvodům a praní špinavých peněz. Objevena tam tehdy byla dvacítka českých podezřelých z trestné činnosti, zadržení některých ale tehdy překazil hurikán.

V Dominikánské republice pobýval také František H., podezřelý z podílu na přepadení auta bezpečnostní služby na pražské Evropské třídě, při kterém v září 2002 zmizelo 154 miliónů korun. Po svém zadržení byl deportován do Česka, kde ho soudy v opakovaném procesu osvobodily pro nedostatek důkazů.

Reklama

Výběr článků

Načítám