Hlavní obsah

Podezřelý z útoku na těhotnou ženu v autobuse napadení popírá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Soud uvalil v pondělí vazbu na 33letého muže, který je podezřelý z napadení těhotné ženy v autobusu městské hromadné dopravy v Praze. Muž se k činu nepřiznal, psychiatři budou zkoumat jeho zdravotní stav.

BEZ KOMENTÁŘE: Převoz útočníka na policejní služebnu. Archivní videoVideo: Policie ČR

 
Článek

„Muž se k napadení nedoznal. Uvedl, že v autobusu byl, ale s loupeží nemá nic společného,“ řekl v úterý Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Útočník byl zadržen v pátek poté, co policisté dostali velké množství podnětů od občanů. Zadržení se nebránil a policisté ho následně obvinili z trestného činu loupeže. Kromě toho zadali také psychiatrický posudek, který jim má odpovědět na otázku, zda byl muž v době skutku příčetný a zda není nebezpečný svému okolí. [celá zpráva]

Přepadení se odehrálo v úterý ráno na lince 193 ve Vídeňské ulici. Pachatel chtěl půjčit mobil nejprve po několika cestujících a pak se obrátil na těhotnou ženu. Chtěl z jejího mobilu zavolat matce, žena však odmítla. [celá zpráva]

Následoval útok. Pachatel ji chytil za vlasy a pěstí ji začal bít zezadu do hlavy. Přitom stále požadoval vydání jejího telefonu. Oběť se následně vysmekla a utekla.

Řidič autobusu po incidentu uvedl, že si incidentu ve voze nevšiml. Autobus byl kloubový a napadení se odehrálo v jeho zadní části.

Reklama

Výběr článků

Načítám