Hlavní obsah

Taxikář dostal podmínku za znásilnění opilé dívky

Právo, Aleš Fuksa
Zlín

Okresní soud ve Zlíně uložil podmínku taxikáři Jaroslavu Kašparovi, který podle obžaloby ve svém autě znásilnil pasažérku. Od soudu odešel s 29měsíčním trestem, podmíněně odložený na zkušební dobu 41 měsíců. Muž se omluvil a uvedl, že to byl jeho první a poslední exces, který za svou sedmnáctiletou praxi taxikáře udělal.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Koncem února si v noci na neděli zavolala třiadvacetiletá dívka ze Zlína taxi k odvozu z oslavy domů. Použila číslo na staršího muže, jehož taxikářských služeb již předtím několikrát využila, a spoléhala na profesionalitu.

„Ráno kolem páté hodiny pro ni muž přijel, dívka si sedla na sedadlo spolujezdce a po pár minutách usnula. Muž zajel na odlehlé místo a tam ji sexuálně zneužil,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Nikdy jsem si nic takového nedovolil. A teď... Lituji toho, co se stalo.
Jaroslav Kašpar, obžalovaný

Obžalovaný dívku osahával na těle a intimních partiích. Jakmile mělo dojít k pohlavnímu styku, dívka se probudila a začala na částečně svlečeného důchodce křičet, že zavolá policii. Muž proto nechal svého počínání a odvezl dívku k domu, kde společně počkali na policisty. Kriminalisté poté zjistili, že dívka byla podnapilá.

Sedmašedesátiletý důchodce, který nebyl v minulosti nikdy soudně trestán, se kriminalistům ke znásilnění přiznal. Obdobně hovořil i u soudu.

„Já se velice omlouvám. Nevím, jak se to mohlo stát. Nikdy jsem si nic takového nedovolil. A teď... Lituji toho, co se stalo,“ sdělil Právu obžalovaný taxikář. Nyní s touto profesí po svém selhání skončil.

Sto tisíc za újmu 

Rozsudek ještě nenabyl právní moci, a to i když se obžalovaný vzdal práva na odvolání. Lhůtu na odvolání si naopak vzala státní zástupkyně Ilona Chudárková. „Uvažuji o odvolání do výroku o náhradě škody,“ vysvětlila státní zástupkyně.

Mladá dívka totiž od důchodce požadovala sto tisíc coby odškodné za způsobenou újmu. Soud ji ale odkázal k občanskoprávnímu řízení. Muži hrozilo až desetileté vězení.

„Jedná se o zvláště závažný trestný čin s vysokou společenskou škodlivostí. Obžalovaný dívku zneužil při povolání taxikáře. Zneužil tím i určitou důvěru nás zákazníků, že nás taxikář doveze v pořádku a řádně tam, kam chceme. Navíc zneužil stavu poškozené,“ dodala Chudárková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám