Hlavní obsah

Policie dopadla lupiče, který tři hodiny sledoval ženu a pak jí sebral boty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie dopadla muže, který v Praze před časem tři hodiny sledoval 48letou ženu a pak ji přepadl. Lupič neměl zájem o cennosti, ale o její boty. Muž byl dopaden doma, policisté si vyžádali psychiatrický posudek.

Foto: Archiv přepadené ženy

Bota, o kterou měl lupič zájem.

Článek

„Díky medializaci případu se kriminalistům sešly čtyři poznatky k totožnosti podezřelého muže. Všechny směřovaly k jedné konkrétní osobě, proto byl tento muž v úterý kriminalisty zadržen v místě svého bydliště v Praze,“ oznámil mluvčí policie Jan Daněk.

Podle něj se 34letý muž zadržení nebránil a k přepadení se přiznal. Kriminalisté ho proto obvinili z loupeže a jeho stíhání vedou na svobodě.

Incident popsala deníku Právo přepadená žena. „Vybavuji si jen, jak už se blížím k domovu, najednou jsem ucítila ránu zezadu. Spadla jsem na zem, strašně se lekla, odřela se a začala jsem křičet. A najednou vidím, jak mi ten tmavý muž dal nohy nahoru a rve mi z nich jednu botu, druhou a utíká,“ popsala útok paní Lenka. [celá zpráva]

V obchodě si prohlížel boty

Křik uslyšeli tři muži, kteří se vydali oběti na pomoc. Lupiči vzali boty a muž následně utekl. Posléze však detektivové zjistili, že pachatel ženu asi tři hodiny sledoval. V jednom obchodě ho natočila kamera, jak si prohlíží dámské boty.

„Všimla jsem si ho už na zastávce na Pankráci, když jsem vyšla z Arkád. Stál vedle mě a strašlivě smrděl. Jako nemytý člověk. Bylo horko, přesto na sobě měl tlustou péřovou bundu. Ale nijak si mě neprohlížel. Jen stál a měl sklopenou hlavu. V obchodním centru Smíchov jsem ho pak znovu zahlédla, když jsem si prohlížela výlohy. Koukal se také do jedné z výloh,“ vzpomíná si Lenka.

Pachatel mohl trpět deviací, která se odborně nazývá retifismus, což je podskupina fetišismu, kdy jsou erotickým stimulem ženské boty. Podobně zaměření lidé diskutují i na českých internetových fórech. Někteří pisatelé se svěřují i s tím, že když vidí opravdu hezké boty, jsou schopni člověka i dlouho sledovat. Už jen to je vzrušuje.

„Tento případ má varovné rysy násilí. Zřejmě bylo fetišistické deviantní puzení tak silné, že aktivizovalo agresivní stránku a pachatel se bot musel zmocnit násilím. Běžně fetišisti volí méně násilné formy, například strhávají prádlo ze šňůr nebo ukradnou něco nepozorovaně,“ popsal typické chování fetišisty sexuolog Ondřej Trojan.

Reklama

Výběr článků

Načítám