Hlavní obsah

Policie dopadla anonyma, kvůli kterému byly v Česku evakuovány stovky lidí

Hradec Králové
Aktualizováno

Policie v úterý odpoledne dopadla v Hradci Králové muže, který je podezřelý z anonymního ohlášení výbušnin na několika místech v České republice. Policisté museli evakuovat stovky lidí. Nástražný systém se nenašel.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté na pražském hlavním nádraží, které také museli prohledatVideo: Novinky

 
Článek

„Muž byl dopaden ve spolupráci s královéhradeckými kriminalisty. Nyní je 41letý pachatel podezřelý z trestného činu šíření poplašné zprávy, za který mu hrozí až pět let vězení. V případě, že škoda bude vyšší než pět miliónů, může jít do vězení až na osm let,” potvrdila Novinkám mluvčí policejního prezidia Markéta Janovská.

Další detaily k případu včetně toho, jak byl pachatel odhalen, nechtěla sdělit. „S mužem nyní budou probíhat úkony trestního řízení,” dodala Janovská.

Evakuace magistrátu

Anonym ohlásil uložení bomb v úterý ráno. Nejprve policie evakuovala budovu pražského magistrátu v Jungmannově ulici, pak také budovu na Mariánském náměstí. [celá zpráva]

Foto: Michal Dolezal, ČTK

Policisté před pražským hlavním nádražím v Praze, kde anonym nahlásil umístění bomby.

Následně policisté vyjeli také na magistrát města Plzně, Pardubic, Jičína nebo Mladé Boleslavi.

Problémy byly také na železnici, protože pachatel ohlásil výbušninu, která měla explodovat na nádražích v Praze, Plzni a Pardubicích. Asi na hodinu byly stanice uzavřeny a prohledávány policisty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám