Hlavní obsah

Anonym nahlásil na několika místech ČR bombu, policie evakuovala pražský magistrát

Novinky, ok, jap, ner
Praha
Aktualizováno

Anonymní volající oznámil v úterý dopoledne uložení výbušniny na několika místech v České republice. Policie evakuovala pražský magistrát a odpoledne prohledala také několik nádraží a další budovy. Žádné výbušniny nenašla.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté na pražském hlavním nádraží, které také museli prohledatVideo: Novinky

 
Článek

„Mohu potvrdit, že byla evakuována budova magistrátu v Jungmannově ulici a částečně také budova na Mariánském náměstí,“ sdělil mluvčí magistrátu Vít Hoffman.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Policisté před pražským hlavním nádražím v Praze, kde anonym nahlásil umístění bomby.

České dráhy omezily kvůli prohledání budov po poledne provoz na nádraží v Praze, Plzni a Pardubicích. Podrobnější informace dráhy nesdělily s odkazem na policii. Kompletní omezení lze sledovat na webu Českých drah.

Foto: Michal Dolezal, ČTK

Policisté před pražským hlavním nádražím v Praze, kde anonym nahlásil umístění bomby.

Umístění nástražných výbušných systémů anonym oznámil nejen policii, řekla ČTK mluvčí policejního prezidia Markéta Janovská.

Policisté podle ní přijali opatření. "Jaká opatření a na kterých místech asi blíže specifikovat nebudeme z taktických důvodů," dodala. Lidé dostanou informace od hlídek na místech, kde policisté zasahují.

Výhrůžka v Pardubicích

Bomba byla ohlášena také v Pardubicích. Padesát strážníků městské policie začalo krátce po 10. hodině dopolední vyklízet nejen radnici, ale i zahrádky restaurací a kaváren na historickém Pernštýnském náměstí. Stovky úředníků města a kraje opustily svá pracoviště. Podle informací Práva byly ohlášeny výbuchy několika bomb v Pardubicích v poledne.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Strážníci a policisté uzavřeli historické centrum Pardubic.

„Těch míst je víc, včetně nádraží. Na náměstí nikdo nesmí zůstat,“ řekl dopoledne Právu strážník. Ze všech stran je náměstí ohrazeno páskou, která se zvedá jen pro spěšně vyjíždějící auta. Dovnitř vyhrazeného prostoru vjíždějí jen auta policejní.

Evakuace v Plzni i Jičíně

Podle plzeňské policie se anonymní hrozba výbuchem týkala i tamního hlavního nádraží, kde byl omezen provoz od 11:15 do 11:45. Mluvčí plzeňského magistrátu Eva Barborková uvedla, že lidé museli odejít ze všech magistrátních budov, vrátit se mohli až odpoledne.

V Jičíně anonym oznámil uložení bomby na městském úřadě. "Z obou našich budov bylo evakuováno 150 úředníků a několik klientů," řekla ČTK mluvčí jičínské radnice Magdaléna Doležalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám