Hlavní obsah

Fin v Praze zaútočil na expřítelkyni a jejího partnera, na útěku srazil autem svědka

Novinky, jap
Praha

S nožem v ruce zaútočil ve čtvrtek večer v Praze 8 cizinec na svou bývalou přítelkyni a jejího současného partnera. Po útoku z místa ujel autem, ještě předtím s ním ale srazil svědka, který celé napadení viděl.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Útok se odehrál u obchodního domu ve Střelničné ulici, a to krátce před 20. hodinou. Podle prvotních informací měl třiačtyřicetiletý Fin své oběti dokonce pobodat.

„Prvotní informace o pobodání se nakonec nepotvrdily. Celý incident, v jehož pozadí stálo nejspíš vyřizování účtů pachatele s bývalou partnerkou, se podle všeho odehrál v podzemních garážích,” sdělila policejní mluvčí Andrea Zoulová.

„Útočník tam napadl s nožem v ruce bývalou přítelkyni a jejího současného partnera, uštědřil jim několik ran a kopanců a poté na parkovišti před obchodním domem nasedl do automobilu. Při odjezdu z parkoviště zřejmě úmyslně vozidlem srazil svědka celé události a ujel, aniž by mu poskytl jakoukoli pomoc,“ popsala dále Zoulová.

Pátrali i mimo Prahu

V péči záchranářů tak nakonec skončili tři lidé. Po útočníkovi začaly pátrat policejní hlídky nejen v okolí obchodního domu, ale také na výjezdech z Prahy. V průběhu večera pak byli o pomoc s pátráním požádáni také policisté v okolních krajích.

„Úspěch se nakonec dostavil kolem půl druhé ráno, kdy útočníka na základě relevantní informace zadržela zásahová jednotka přímo na pokoji jednoho z ubytovacích zařízení v Praze 8,” doplnila Zoulová.

Po zadržení putoval cizinec na nejbližší policejní služebnu, kde čeká na další postup.

„Kriminalisté jej na základě dosavadních informací podezřívají z trestného činu těžké ublížení na zdraví. Vyšetřování případu je na samém prvopočátku, proto konkrétní trestněprávní kvalifikaci stanoví vyšetřovatel až po vyhodnocení všech okolností,” dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám