Hlavní obsah

Šéf žalobců nesouhlasí s osvobozením majitelky growshopu

– Praha
Právo, Jakub Bartosz

Zprvu to pro majitelku pražského a jičínského growshopu obžalovanou ze šíření toxikomanie vypadalo jako vítězná tečka za případem, když ji soud letos pravomocně osvobodil. Případ ale nekončí, protože s výsledkem nesouhlasí šéf státních zástupců Pavel Zeman.

Foto: Petr Horník, Právo

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman

Článek

Nejvyšší státní zástupce podal podle zjištění Práva minulý týden dovolání k Nejvyššímu soudu (NS) v neprospěch ženy. Její byznys byl podle něj trestný.

Renatu Zoubelovou, majitelku obchodu s pěstitelskými potřebami, nejdřív loni osvobodil Obvodní soud pro Prahu 2 a letos verdikt potvrdil v odvolacím jednání Městský soud v Praze, když zamítl odvolání žalobce.

„Nejvyšší státní zástupce se s názorem zmíněných soudů neztotožnil, když měl za to, že obviněná svým jednáním naplnila všechny znaky skutkové podstaty uvedeného deliktu, jak je vyložil již v řadě svých rozhodnutí Nejvyšší soud,“ sdělil Právu Zemanův mluvčí Petr Malý.

Manžel pěstoval marihuanu

NS může dovolání odmítnout nebo také nařídit nové projednání, případně znovu rozhodnout sám. Soudy řešily také manžela Zoubelové Martina Levického, který dostal podmínku za pěstování marihuany, policie u něj totiž našla usušené rostliny. Jeho části se ale Zemanův zásah netýká.

Související téma:

Foto: Igor Zehl, ČTK

Budova Nejvyššího soudu v Brně

Případ je jedním z desítek stíhání, která jsou výsledkem policejní razie z listopadu 2013. Kriminalisté tehdy akci provedli na základě dřívějšího výroku NS, podle kterého dostali podmíněné tresty majitelé květinářství. Akce se pak dotkla zhruba sta prodejen, výsledkem bylo na 70 podezřelých nebo obviněných.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám