Hlavní obsah

Společnice nechtěla být provoznímu po vůli, a tak ji udusil polštářem

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Kvůli smrti mladé ženy, živící se jako společnice, je obžalován třicetiletý provozní jedné z restaurací v Brně Patrik Olszar. Ten ženě zaplatil za erotické služby, jenže když po ní požadoval anální sex a ona odmítla, udusil ji. Brněnský krajský soud začal případ projednávat ve středu, přičemž Olszarovi hrozí až 18 let vězení.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Patrik Olszar po vraždě prostitutky sám zavolal policii.

Článek

Případ se odehrál loni 17. května v Brně. Olszar den zahájil tím, že zaměstnavateli ukradl tržbu ve výši 69 tisíc korun.

„Pak si obžalovaný sjednal v nočním podniku třiatřicetiletou ženu jako společnici, s níž odjel na hotelový pokoj na Bratislavské ulici. Po první souloži po ní začal požadovat anální sex, a když odmítla, začali se hádat. Obžalovaný ji chytil za krk, a když se bránila, dal jí polštář přes obličej a držel jí ho přes ústa tak dlouhou, dokud se nepřestala hýbat,“ prohlásila státní zástupkyně Iveta Eichlerová.

Když mi bylo jasné, že je mrtvá, tak jsem se osprchoval a šel jsem pryč.
obžalovaný

Podle obžaloby poté, co Olszar společnici uškrtil, její tělo odtáhl do vany a pouštěl na ně studenou vodu. Po nějaké době tělo nebožačky vytáhl z vody, pohodil ji u vany, sám se pak osprchoval a z hotelu odešel.

Selhala mu paměť

Olszar před soudem popsal naprosto přesně celý den, když ale přišla řeč na osudnou hodinu, paměť mu začala selhávat. „Nepamatuji si přesně, co se tam stalo. Ale ona mě praštila, tak jsem jí dal taky ránu, spadli jsme z postele. Furt křičela, a tak jsem sáhl pro polštář a dal jsem jí ho přes obličej, dokud se nepřestala hýbat,“ těžko si události vybavoval Olszar s tím, že neví, proč se začal s ženou hádat.

Když se prostitutka přestala hýbat, Olszar podle svých slov zpanikařil a pokoušel se ji oživit sprchováním. „Když mi bylo jasné, že je mrtvá, tak jsem se osprchoval a šel jsem pryč. Chtěl jsem jet za otcem do Vídně, ale dojel jsem taxíkem jen do Mikulova. Tam jsem byl s další prostitutkou, ale asi jsem to celé prospal. Nakonec jsem sám zavolal policii, aby si pro mě přijeli,“ dodal Olszar.

Případ bude u brněnského soudu pokračovat výslechem dalších svědků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám