Hlavní obsah

V obci na Hodonínsku se střílelo, podezřelého našli spícího doma

Právo, Novinky, ok, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín
Aktualizováno

Z pondělní střelby v Sudoměřicích na Hodonínsku je podezřelý 64letý místní obyvatel. Muže krátce po incidentu u něj doma zadržela policie, která do akce povolala zásahovou jednotku i vrtulník. Podle mluvčího policie Petra Zámečníka nebyl nikdo zraněn.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Policisté zasahovali v domě podezřelého muže.

Článek

„Byl to dříve zaměstnanec obce, instalatér a dobrý řemeslník. Pak mu zemřela žena a začaly problémy, asi neunesl samotu. Stal se z něj nárazový alkoholik,“ řekl starosta Sudoměřic Stanislav Tomšej (KDU-ČSL).

Podle něj muž kritizoval vedení obce. Mimo jiné za to, že nevzali jeho vnuka do školky a měl prý také další výhrady.

„Když to na něj přišlo, dokázal pít i dva týdny, aniž by vystřízlivěl, pak s ním byly problémy,“ dodal starosta.

V pondělí dopoledne se před domem podezřelého ve středu obce ozvalo několik výstřelů. „Podle některých lidí se mělo střílet již v noci, ale to nemáme potvrzené,“ doplnil Tomšej.

Po dopolední střelbě zavolala policii žena z domu naproti. „Po jedenácté hodině dopoledne jsme na tísňové lince přijali oznámení o střelbě v obydlené části obce Sudoměřice. Podle prvotních informací zde před svým domem měl střílet místní čtyřiašedesátiletý občan. V době příjezdu prvních hlídek, z nichž první přijely do deseti minut, byl v dané lokalitě klid a před domem se nikdo nenacházel,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Policisté přivolali i zásahovou jednotku. Protože střelba byla slyšet v místech, kde je základní a mateřská škola, zajistili i bezpečnost dětí.

„Školu jsme neevakuovali, ale policisté přijali nezbytná opatření, aby nedošlo k ohrožení životů a zdraví,“ upřesnil mluvčí.

Podle krajské policejní mluvčí Štěpánky Komárové muže policisté zadrželi v jeho domě v blízkosti školy, když spal. Měl u sebe krátkou střelnou zbraň, kterou policisté zabavili. Podle starosty ji asi neměl legálně, oprávnění k držení zbraně měl pouze jeho syn, žijící jinde.

Reklama

Výběr článků

Načítám