Hlavní obsah

Policii na Trutnovsku ujížděl mladý zloděj ve felicii, zastavil ho panelák

Trutnov

Několik vykradených aut a dvě odcizená má podle policie na svědomí 26letý muž z Trutnovska. Policisté ho dopadli, když se jim snažil ujet v ukradené Škodě Felicia. V pátek na něj soudce uvalil vazbu.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloděj se snažil ujet ve Škodě FeliciaVideo: Policie ČR

 
Článek

Jak vyplývá z informací policie, 26letý zlodějíček ještě před svým zadržením stihl vykrást dvě auta v Jilemnici, přičemž jedno z nich mělo klíč v zapalování, a tak s ním odjel. Během jízdy ho však poškodil, a proto ho zaparkoval v lese a odešel.

„Dále je podezřelý ze stejného protiprávního jednání i ve Vrchlabí. Tam si měl vytipovat nezajištěné vozidlo Audi Q7. Majiteli z něho odcizil peněženku s finanční hotovostí, doklady a platební karty. Ty využil k platbě na jedné čerpací stanici a zřejmě ve třech případech se pokusil o výběr peněz z bankomatu,“ informovala mluvčí policie Šárka Pižlová.

Do třetice se vloupal minulé pondělí do Škody Felicia ve Vrchlabí, se kterou následně odjel. Auta si užíval do středy, kdy ho chtěli zkontrolovat policisté. Zloděj však sešlápl plyn a začal ujíždět. Osudným se mu stal až panelový dům, před kterým z auta vyskočil a dal se na útěk.

Daleko nedoběhl a byl zadržen. Posléze ho policisté obvinili z trestných činů krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Hrozí mu až tři roky za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám