Hlavní obsah

Slovenská policie dopadla druhého muže podezřelého z vraždy na Mladoboleslavsku

Právo, Novinky, rav, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Slovenští policisté zadrželi v pátek ráno druhého podezřelého z útoku na dva muže na Mladoboleslavsku, který se odehrál v neděli. Informoval o tom mluvčí policie Jakub Vinčálek. Jeden z napadených mužů zemřel, druhý je v nemocnici.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté na místě činuVideo: Novinky

 
Článek

„Třiačtyřicetiletý muž ihned po činu opustil Českou republiku. Na základě vydaného Evropského zatýkacího rozkazu byl zatčen na Slovensku. Navíc bylo zjištěno, že k útoku na oba poškozené nedošlo současně, ale postupně během inkriminovaného večera,” uvedl Vinčálek.

Policie neposkytovala informace o uprchlém, protože znala místo jeho pobytu, ale nechtěla mu prostřednictvím médií vyzradit informace o dalších plánech kriminalistů. Proto o něm policisté do pátku neposkytovali žádné informace. K dopadení kriminalistům pomohli členové jednotky cíleného pátrání, takzvaní lovci lebek.

Napadení podle žalobce Tomáše Milce utrpěli bodnořezná poranění a řadu úderů, přičemž 48letý muž na místě svým zraněním podlehl. Druhý 64letý Slovák poté, co obě oběti útoku našla v neděli u polní cesty náhodná kolemjdoucí, skončil s těžkými zraněními v nemocnici. [celá zpráva]

Nejspíše právě jeho následná výpověď dovedla kriminalisty na stopu možných pachatelů. Ti se údajně s poškozenými dostali do hádky, porvali se a vše pak skončilo tragédií. Důvody rozepře zatím policie zkoumá, zřejmě šlo ale o peníze.

Pachatelům hrozí za vraždu a pokus o další v případě odsouzení trest 15 až 20 let, případně i výjimečný, protože čin spáchali na dvou osobách. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám