Hlavní obsah

Policie dopadla matku, která měla zavraždit novorozence. Tělo pohodila na poli

Právo, koc
Litoměřice
Aktualizováno

Policie obvinila 27letou matku z vraždy novorozence, kterého našel traktorista v polovině dubna na poli na Litoměřicku. Zástupci policie to ve čtvrtek oznámili na tiskové konferenci. Příčinu smrti dítěte neuvedli.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté zadrželi podezřelou ženu v úterý dopoledne, tedy dva týdny po hrůzném nálezu. Během výslechu se k činu přiznala. „Dnes na ni soudce uvalil vazbu a byla převezena do litoměřické věznice,“ řekl vyšetřovatel případu Pavel Záhumenský.

Příčinu smrti nechtěl z taktických důvodů prozradit. „Známe ji my, zná ji pachatelka. Nemáme ale ještě k dispozici všechny odborné posudky,“ vysvětlil kriminalista důvody, proč nemůže policie z průběhu vyšetřování uvolnit více informací.

Má dvě děti

Během vyšetřování policisté potvrdili, že mrtvé novorozeně bylo mužského pohlaví. Z výsledků soudní pitvy vyplynulo, že chlapec se narodil zdravý a že zemřel násilnou smrtí maximálně deset dnů po porodu.

Dítěte se podle serveru Blesk.cz zbavila matka dvou dětí, která již třetí nechtěla. Mrtvé tělíčko zabalila do igelitu a odhodila do pole asi 200 metrů od cesty mezi Štětím a Počeplicemi.

Při rozsáhlém pátrání policie také odebírala vybrané skupině žen ze Štětí a okolí DNA. A právě ta je, podle informací Blesku, přivedla na stopu matky.

Reklama

Výběr článků

Načítám