Hlavní obsah

Kadlec si prý nic nepamatuje, prášky na spaní zapil alkoholem

Právo, Barbora Janáková
Praha

Policista Karel Kadlec, který podle závěrů Generální inspekce bezpečnostních sborů před dvěma týdny na pražských Vinohradech naboural 29 aut, podle svých slov nevěděl, co dělá. Údajně si totiž vzal prášky na spaní a zapil je alkoholem, což je prý poslední věc, co si pamatuje. Tvrdil, že ani nevěděl, jak se dostal do auta. Právu to řekl zdroj obeznámený s vyšetřováním, který si nepřál být jmenován.

Policista, který naboural desítky aut na Vinohradech. Archivní videoVideo: Novinky

 
Článek

V úterý 12. dubna měl mít Kadlec soud kvůli jiné nehodě, kterou také způsobil pod vlivem alkoholu. Na jednání ovšem nedorazil. Podle mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Marcely Pröllerové Kadlece tehdy omluvil jeho advokát, protože měl zdravotní komplikace. [celá zpráva]

Svému obhájci přitom prý Kadlec sdělil, že mu nebylo dobře, pak mu zase měl říct, že zaspal. Nicméně po telefonátu už zase údajně usnout nemohl. „Prý ho to probudilo a pak zase nemohl usnout, proto si měl vzít prášky na spaní a zapil je alkoholem. Potom už si prý nic nevybavuje. Jeho další vzpomínkou je, že ho policista tahal z auta,“ řekl Právu nejmenovaný zdroj.

Svědkyně natočila nehodu, při které řidič postupně naboural dvě desítky aut. Archivní videoVideo: Novinky

Kadlec si tedy kromě alkoholu, kterého měl podle závěrů policie v tu dobu v krvi 1,3 promile, vzal i prášky na spaní. Teorii, že Kadlec během nehody nebyl příliš při smyslech, odpovídá i video, které na místě pořídil redaktor Aktu.tv. Kadlec na něm vypadá dezorientovaný.

Bál se hygieny?

Na druhé straně to může být i pokus o zmírnění trestu. Kadlec již před rokem pod vlivem alkoholu boural na náměstí Bratří Synků. Policisté mu následně třikrát provedli dechovou zkoušku, během níž se prokázalo, že měl v krvi více než jedno promile. Kadlec prý ovšem odmítl dát krev.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Nabouraná auta na pražských Vinohradech

„Policisté ho poté odvezli do Nemocnice Na Bulovce, Kadlec tam ovšem odmítl dát krev s odůvodněním, že tam nejsou dostatečné hygienické podmínky a doktor je černoch,“ uvedl Právu zdroj.

Důkazní nouze přitom způsobila, že Obvodní soud pro Prahu 2 rozhodl, že se nejedná o trestný čin, ale o přestupek. Jediné, co totiž dokazovalo, že Kadlec požil alkohol, byla dechová zkouška, kterou neberou všechny soudy jako dostatečný důkaz. Městský soud v Praze ovšem s rozhodnutím nesouhlasil a vrátil ho Obvodnímu soudu pro Prahu 2.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám