Hlavní obsah

Sisák i Hala byli na kauci propuštěni z vazby

Právo, Jakub Troníček
Aktualizováno

Finančník Petr Sisák, který je obviněný v kauze údajně zmanipulovaných insolvenčních řízení kolem společnosti Via Chem Group, byl v noci na úterý podle zjištění Práva propuštěn z vazby. Propuštěn byl i jeho dvorní advokát Ivo Hala. Státní zástupce už minulý týden s propuštěním souhlasil pod podmínkou složení patnáctimiliónové kauce.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Petr Sisák

Článek

Ke konkrétním jménům se žalobce pražského Vrchního státního zastupitelství Adam Borgula odmítl vyjádřit, potvrdil nicméně, že rozhodl v souvislosti s touto kauzou o propuštění jedné osoby.

„Rozhodl jsem o nahrazení vazby peněžitou zárukou v náležité výši, dohledem probačního úředníka, zákazem vycestování a předběžným opatřením ve formě zákazu styku s určitými osobami,“ řekl k tomu Právu Borgula.

Podle něj jsou totiž v tomto případě stále na místě obavy z útěku nebo ovlivňování svědků, ale vazbu je možné nahradit těmito opatřeními.

V úterý odpoledne státní zástupce potvrdil, že i advokáta Halu. Také jeho rodina podle informací Práva splnila požadované podmínky včetně složení patnáctimiliónové kauce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám