Hlavní obsah

S octavií boural dvakrát za čtyři hodiny. Pokaždé byl opilý

Novinky, jap
Nový Jičín

Hned dvakrát v průběhu několika hodin boural opilý mladík se svou octavií na Novojičínsku. Po první nehodě mu policisté zadrželi řidičský průkaz, ani to ho ale neodradilo od další jízdy.

Foto: Policie ČR

Při druhé nehodě řidič dostal smyk a skončil ve svodidlech.

Článek

Poprvé se policisté s jednadvacetiletým mladíkem setkali v pátek 22. dubna, krátce po třetí hodině ráno.

„S víc než dvěma promile alkoholu nezvládl řízení vozidla, v protisměru vyjel na chodník a travnatou plochu, kde narazil do dopravní značky přechod pro chodce,” uvedl v pondělí policejní mluvčí Petr Gřes.

Řidič i spolujezdec vyvázli bez zranění. Dopravní policisté, kteří nehodu řešili, zadrželi mladíkovi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu.

Od první nehody uplynuly jen necelé čtyři hodiny a mladík s octavií boural znovu.

„Tentokrát v obci Vrchy, nepřizpůsobil rychlost jízdy a po projetí levotočivé zatáčky na rovném úseku se stoupáním dostal smyk. Najel do příkopu v protisměru, z něj byl vymrštěn zpět na silnici a pak narazil do svodidel, kde zůstal s vozidlem stát,” doplnil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Při první nehodě řidič vyjel na chodník a narazil do dopravní značky.

Tentokrát už na místo kromě policistů vyrazili i hasiči. Ti museli likvidovat únik provozních kapalin z nabouraného auta. I ve druhém případě se nehoda obešla bez zranění.

„Ani v jednom případě nebyla řidičem uplatněna technická závada, obě nehody způsobil pod vlivem alkoholu, což prokázaly dechové zkoušky provedené policisty. Nyní je prověřován s podezřením ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,” dodal Gřes.

Reklama

Výběr článků

Načítám