Hlavní obsah

V Praze se objevily další nenávistné nápisy, tentokrát na církevní Diakonii

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V Praze se v pondělí objevila další nenávistná hesla. Sprejeři pomalovali budovu pražského sídla Diakonie. Organizace spolupracuje s iniciativou HateFree - stejně jako pět podniků, které už někdo posprejoval v noci na neděli.

Foto: Facebookový profil Diakonie ČCE

Vandalský nápis na dveřích pražského sídla Diakonie

Článek

Policejní mluvčí Tomáš Hulan Novinkám řekl, že policie se věnuje čtyřem případům.

„Ale pracujeme s informací, že incidentů by mohlo být více. Prověřujeme informaci, že událostí je sedm,“ řekl Novinkám Hulan.

Fotografie s posprejovanými dveřmi nápisem Smrt HateFree a politými červenou barvou zveřejnila v pondělí ráno Diakonie na svém facebookovém profilu.

„Ranní pozdrav z pražského sídla Diakonie. Nenávist není řešení. Dál budeme bezpečným místem pro všechny,“ uvedla organizace.

Už v noci na neděli někdo nacistickými hesly posprejoval kavárny a obchody v centru Prahy. Na podnicích se objevily třeba číslice 14 a 88, z nichž první odkazuje na čtrnáctislovné slogany o nadřazenosti bílé rasy a druhá na nacistický pozdrav Heil Hitler.

Nápisy někdo namaloval i v podchodu metra na Karlově náměstí. Tam sprejeři napsali Klinika hoří nebo Uprchlíci táhněte. Tento nápis doplnili hákovým křížem.

Foto: mammacoffee

Posprejovaná kavárna Mammacoffee na náměstí Jiřího z Poděbrad

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám