Hlavní obsah

Kvůli peněžence bodla kolemjdoucí. Dvaadvacetileté ženě hrozí výjimečný trest

Louny

Kriminalisté obvinili z pokusu o vraždu dvaadvacetiletou ženu z Loun. Podle policie bodla nožem kolemjdoucí, která držela v ruce peněženku. Krajská policejní mluvčí Alena Bartošová uvedla, že obviněné hrozí až dvacet let vězení, případně výjimečný trest.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena podle vyšetřovatelů v sobotu večer v Lounech napadla jinou mladou ženu. „Z šetření kriminalistů vyplynulo, že se obviněná chtěla zmocnit peněženky, kterou držela kolemjdoucí v ruce. Ta se proti tomu ohradila. Obviněná náhle vytáhla nůž a na ženu zaútočila," popsala případ mluvčí.

Útočnice z místa utekla. Napadenou ženu s vážným bodným zraněním převezli lékaři do nemocnice. „Díky svědkům krajští kriminalisté zadrželi pachatelku dvě hodiny po spáchání činu, našli u ní i bodnou zbraň, kterou měla zaútočit," uvedla Bartošová.

Obviněná žena je ve vazbě. Kriminalisté pokračují v trestním řízení, v jehož rámci budou odborníci zkoumat duševní stav ženy.

Obviněné hrozí za pokus o vraždu patnáct až dvacet let vězení, případně až výjimečný trest. Vyšší sazba oproti běžnému pokusu o vraždu je kvůli majetkově motivovanému činu.

Reklama

Výběr článků

Načítám