Hlavní obsah

Zloději ukradli bankomat s miliónem

Právo, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Kompletní bankomat přikotvený k podlaze vytrhli v noci ze středy na čtvrtek neznámí zloději v pobočce GE Capital Bank v Sokolově. Pachatelé poté třísetkilogramový přístroj, ve kterém byl podle informací Práva přibližně jeden milión korun, odvezli automobilem.

Článek

"Stalo se to v noci, telefonicky mi to domů oznámila policie," řekla vedoucí pobočky Dana Chrbolková s tím, že zloději se do budovy, kde se kromě banky nachází kanceláře a restaurace, dostali přes hlavní dveře.

"Bankomat byl ve vstupní hale," upřesnila vedoucí a dodala, že pachatelé zabarvili sprejem dveře pobočky, které hlídala průmyslová kamera. "Když stříkali na dveře, kamera je zachytila," dodala vedoucí.

Nový bankomat bude více zabezpečen

Podle odborníka z GE Capital Bank, který do Sokolova přijel, bude nový bankomat na svém místě do několika týdnů. "V tuto chvíli nevím, kolik jich je na skladě. Každopádně musíme přehodnotit jeho zabezpečení," poznamenal.

Mluvčí sokolovských policistů Blažena Kašparová krádež potvrdila, nicméně případ na žádost bankovního domu nechtěla komentovat. Policie pouze požádala veřejnost o spolupráci při pátrání.

Lidé, kteří chodili kolem prázdného místa, nad drzostí zlodějů nechápavě kroutili hlavou. Někteří se usmívali. Na místě zbyly pouze dráty a rozbitá podlaha. "Vida, jak lze přijít k penězům. A my musíme chodit do práce," utrousil jeden z procházejících klientů banky.

Nejde o první případ

GE Capital Bank tak přišla v Karlovarském kraji v posledních dvou měsících už o druhý bankomat. Téměř totožná krádež se odehrála v červenci v Karlových Varech v prodejně Baumax.

Zloději tehdy před supermarketem vypustili vystavený bazén, rozbili skleněnou výlohu a přístroj, zřejmě za pomocí dodávky, vytrhli ze země. Policisté vyčíslili škodu na dva milióny korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám